Flutonicon

FlutonicoNNieuws 2012-2 (09/04/2012)

9 april 2012

Flutonicon Fluitorkest
Op 12 mei 2012 is er weer een bijeenkomst van het Flutonicon Fluitorkest in Parnassos te Utrecht. De leiding is in handen van Raymond Honing. We werken dan verder aan Ravel: Ma mère l’oye met daarbij Mozart: delen uit Eine Kleine Nachtmusik. Binnenkort worden de gegevens en de muziek verstuurd. Kun je niet komen op die dag en sta je wel op de postlijst, stuur dan even een berichtje naar info@flutonicon.nl . Ook als je de partij van Ravel nog niet hebt, omdat je de vorige bijeenkomst hebt gemist, kun je dat doorgeven aan het secretariaat.

Workshop Samenspel, maar een beetje anders
Ook op 12 mei wordt weer een aflevering van de workshop Samenspel onder leiding van het Utrechts Fluitkwartet georganiseerd, dit keer in Buren en in een iets andere opzet, omdat de workshop is gekoppeld aan een concert. Je kunt je deelname combineren met het Flutonicon Fluitorkest, omdat Samenspel pas om 16:30 uur begint en niet te ver van Utrecht is.
Dit is de opzet:
Op zaterdag 12 mei organiseert Stichting Muziek in Buren (www.muziekinburen.nl) een workshop voor fluitisten die zich 's avonds in het voorprogramma van Het Utrechts Fluitkwartet (www.utrechtsfluitkwartet.nl) mogen presenteren. Al vele jaren verzorgt Het Utrechts Fluitkwartet deze workshops voor amateurfluitisten en ook in de concertserie in Buren waren zij al eerder te gast.
Inschrijving voor de workshop is mogelijk voor amateurfluitisten van alle leeftijden die minimaal 4 jaar les hebben. Deelnemers worden ingedeeld in kwartetten, maar ook bestaande fluitensembles kunnen zich inschrijven. Tijdens de workshop worden delen uit het fluitkwartet van Wanausek ingestudeerd. Deze delen zijn kort en overzichtelijk en sluiten aan bij het avondprogramma. De muziek en locatiegegevens worden tevoren opgestuurd.
Deelname kost € 12,50. De workshop start om 16:30 uur en duurt tot 18.00 uur. Bij opgave moeten alle contactgegevens, leeftijd en het aantal jaren speelervaring vermeld worden. Je kunt hiervoor het formulier op de website van Flutonicon gebruiken.
In het voorprogramma om 19:15 uur in de St Lambertuskerk kunnen de ensembles die hebben deelgenomen zich presenteren voor publiek.
Om 20:15 uur begint het avondconcert van Het Utrechts Fluitkwartet met als thema 'Tjechische meesters'.
Toegang tot het avondconcert bedraagt € 18,-. Deelnemers aan de workshop betalen € 15; kinderen tot 12 jaar en vrienden van Flutonicon betalen € 9,-.
Opgave voor de workshop en het avondconcert kan via info@utrechtsfluitkwartet.nl of via info@flutonicon.nl of www.flutonicon.nl 
Het concert en de workshop op 12 mei worden mede georganiseerd in het kader van de Fluitenkruidroute. Deze route verbindt Glasstad Leerdam via Fruitig Geldermalsen met Oranjestad Buren. Het is een prachtige route van 56 km, maar u kunt ook een of meer deelroutes doen. Zaterdag 12 mei is het Fluitenkruiddag rond de Linge tussen Buren, Geldermalsen en Leerdam. Er is dan van alles te beleven en iedereen die deze dag iets wil doen rond het thema fluit(enkruid) kan deelnemen. Kijk voor meer informatie op www.betuweroutes.nl.

Fluitexamens
In het voorjaar worden weer fluitexamens georganisseerd.
De data zijn:
Theorie examens: 14 april in Rhenen
Praktijk examens: 2 juni in Leusden

Vooraankondigingen 
Voor het najaar zijn twee interessante activiteiten in ontwikkeling.
Traversolessen voor beginners
Voor wie wil ervaren hoe het is op een traverso te spelen en graag de beginvaardigheden op dat instrument wil leren, wordt een serie lessen ontwikkeld onder leiding van Raymond Honing. In vier lessen, verdeeld over vier maanden, kun je kennismaken met de traverso. Er wordt gewerkt met een kleine groep.
Wie nu al interesse heeft, kan dit opgeven via info@flutonicon.nl

Ook wordt gewerkt aan een Workshop Fluit-Gitaar Duo’s met nieuw repertoire onder leiding van Entre Dos, bestaande uit Karin Basting, fluit en Adriaan Dropsie, gitaar en componist.
Op deze workshopdag worden bestaande duo’s en individuele deelnemers gecoacht door Entre Dos. Vooraf wordt een compositie voor fluit en gitaar van Adriaan Dropsie toegestuurd om voor te bereiden. Na een gezamenlijke inleiding gaan de deelnemers hieraan werken met de componist zelf! Ook is er gelegenheid om zelfstandig te studeren.
Bestaande duo’s kunnen desgewenst een andere compositie naar keuze voorspelen en krijgen door beide docenten afzonderlijk tips en adviezen.
Aan het eind van de dag is een afsluitende presentatie waar ook Entre Dos enkele werken zal uitvoeren. 

Verdere informatie over beide activiteiten volgt op onze website en via de Nieuwsbrief.

Activiteiten van anderen
Op zaterdag 21 april organiseert SWING samen met Kunstencentrum BplusC een Flute-Fusion in Muziekhuis/Q-Bus in Leiden.
Een workshopdag met drie stijlen van improvisatie op de fluit.
·         Ronald Snijders - wereld
·         Mariël van den Bos (Metropole Orkest) - jazz/pop
·         Raymond Honing - Klassiek/Barok

Kosten € 10,- incl lunch
Voor beginners en gevorderden.
Informatie en Opgave: www.swingweb.nl , info@swingweb.nl , T +31(0)725615649

Uw bijdrage voor 2012 
Veel Vrienden van Flutonicon hebben hun bijdrage voor 2012 al betaald, waarmee wij heel blij zijn. Heeft u dit nog niet gedaan, wilt u daar dan nog even aan denken.

Startpagina
Flutonicon is te vinden op de startpagina dwarsfluit, www.dwarsfluit.startpagina.nl

Alle informatie op www.flutonicon.nl

  kijk voor de activiteiten kalender op onze website >>  

 

Secretariaat: Paulus Potterhof 18 | 1506 JX Zaandam | T (075)617 06 44 | info@flutonicon.nl | www.flutonicon.nl
Stichting Flutonicon is een ontmoetingspunt voor amateur dwarsfluitisten en traversospelers.
Flutonicon organiseert ontmoetingsdagen, projecten en workshops.

Wilt u uw adres wijzigen? klik hier,  of uitschrijven? klik hier
U kunt deze mail ook online bekijken
Deze mailing is verstuurd met online-mailinglist