Flutonicon

FlutonicoNNieuws 2012-3 (22/09/2012)

22 september 2012

Flutonicon heeft voor 2012-2013 een programma aan workshops samengesteld, waarin vaste, gewaardeerde activiteiten, zoals het Flutonicon Fluitorkest, de Workshop Samenspel en de fluitexamens een plaats hebben naast een aantal nieuwe en hopelijk voor velen interessante workshops.

Uitgebreide informatie over alle activiteiten staat op onze website www.flutonicon.nl waar ook op de pagina workshops de inschrijfformulieren zijn te vinden.

In deze nieuwsbrief lees je beknopt wat je bij Flutonicon fluitistiek kunt beleven.

Dit is nieuw!

Workshop Fluit-Harp
Kennismaken met één van de mooiste combinaties, fluit en harp in één workshop. Fluitisten worden ingedeeld in een ensemble met twee fluiten en één of meer harpen. De docenten Francien Post, fluit en Judith Jamin, harp, werken met alle groepen aan composities voor deze combinatie. Een goede kennismaking of een aanvulling op je ervaring.
Datum: 24 november 2012

Cyclus Kennismaking met de Traverso
De vermaarde traversospeler Raymond Honing laat je kennismaken met het bespelen van de traverso in een cyclus van vier workshops. Voor wie nog nooit op een traverso heeft gespeeld en wie al enige ervaring heeft. In deze workshops leer je al snel eenvoudige barokmuziek te spelen op de traverso. Na afloop van elke workshop worden studieopdrachten mee gegeven. Wie geen traverso heeft, krijgt voor deze cyclus een instrument te leen.
Betaling in twee delen is mogelijk.
Data: 26 januari, 16 februari, 9 maart, 13 april 2013

Workshop Fluit-Gitaar
Een workshop voor de mooie combinatie fluit-gitaar met als thema ‘nieuwe muziek voor fluit en gitaar’. Onder leiding van ensemble Entre Dos, bestaande uit Karin Jochems-Basting, fluit en Adriaan Dropsie, gitaar wordt gestudeerd aan een nieuwe compositie van de hand van Adriaan Dropsie voor fluit en gitaar. Je kunt deelnemen als individuele fluitist of als bestaand fluit-gitaar duo. Als bestaand duo kun je ook coaching krijgen op een werk naar eigen keuze.
De workshop wordt afgesloten met een presentatie en een miniconcert van Entre Dos.
Datum: 9 februari 2013

Dit is wat terug komt!

Fluitweekend Fluitorkest en Samenspel
Dit weekend wordt georganiseerd in samenwerking met Robert Pot.
Het leidende thema is Fluitorkest en Samenspel. Aan de orde komen klankkleur, dynamiek, ritmisch samenspel en intonatie. Er wordt gespeeld en geleerd met verschillende stukken uit verschillende stijlperiodes. Lekker fluitspelen, gezelligheid, hard werken en veel leren zijn de kernwoorden voor dit fluitweekend.

Datum: 23 en 24 februari 2013
Inschrijven tot 20 november 2012
Wie vóór 1 november inschrijft, krijgt een korting op de deelnameprijs.

Workshop Samenspel
Inmiddels een klassieker met coaching van leden van Het Utrechts Fluitkwartet. Werken aan samenspel en interpretatie staan centraal. Je kunt je opgeven als individuele speler of als fluittrio of –kwartet.
Datum: 13 oktober 2012

Flutonicon Fluitorkest
Ook de komende drie bijeenkomsten staat het Flutonicon Fluitorkest onder leiding van Raymond Honing en dat betekent weer verrassend repertoire. In oktober staat op het programma Grieg: Holberg Suite en wordt begonnen met het eerste deel van J.S.Bach: Brandenburgs Concert nr.3, beide voor fluitorkest.
De vaste deelnemers krijgen automatisch de gegevens via hun mailadres. Nieuwe deelnemers kunnen zich altijd melden, want er is plaats genoeg.
Eind september staat de muziek, alleen voor deelnemers, op onze website.
Datum: 20 oktober 2012

Workshop Adem/Houding en Podiumpresentatie
Ook deze veel gevraagde workshop staat weer op het programma. In één geïntegreerde workshop geven Francien Post en Charlotte Stelder je aanwijzingen om je fluitspel en podiumpresentatie te verbeteren.
Datum: 12 januari 2013

Workshop La Flûte Chantente
In deze boeiende workshop leer je onder leiding van Francien Post, fluit en Henriette Feith, zang ervaren hoe je je ademsteun op een natuurlijke manier kan toepassen, hoe je je lijf als klankkast kunt gebruiken en zo optimaal toon kan maken. Kortom, hoe je optimaal kan zingen op de fluit.
De workshop wordt aangeboden in samenwerking met het Flute Festival van Adams Muziekcentrale.
Datum: 6 april 2013

Fluitexamens
Ook in het najaar van 2012 doen weer veel leerlingen fluitexamens op de niveaus A, B, C en D.
Wij wensen ze veel succes.

Alle informatie, prijzen en inschrijving: www.flutonicon.nl

  kijk voor de activiteiten kalender op onze website >>  

Secretariaat: Paulus Potterhof 18 | 1506 JX Zaandam | T (075)617 06 44 | info@flutonicon.nl | www.flutonicon.nl
Stichting Flutonicon is een ontmoetingspunt voor amateur dwarsfluitisten en traversospelers.
Flutonicon organiseert ontmoetingsdagen, projecten en workshops.

Wilt u uw adres wijzigen? klik hier,  of uitschrijven? klik hier
U kunt deze mail ook online bekijken
Deze mailing is verstuurd met online-mailinglist