Flutonicon

FlutonicoNNieuws 2013-4 (16/08/2013)

16 augustus 2013

Veel mensen zitten nog in de vakantieperiode of hebben die net afgesloten en dat betekent even niet fluitspelen of juist veel fluitspelen. In ieder geval ook een mooie tijd om na te denken over fluitactiviteiten na de zomervakantie. Flutonicon heeft daarvoor weer veel te bieden.

Facebook
Op de website van Flutonicon, www.flutonicon.nl staan alle gegevens en daar kun je ook inschrijven voor de workshops en speeldagen. Korte berichten vind je nu ook op de facebook pagina van Flutonicon. Meld je als vriend en volg Flutonicon op facebook.

Fluit
Natuurlijk komt het Flutonicon Fluitorkest weer drie keer bijeen. Altijd een leuke speeldag voor iedereen van elk niveau. Ook de komende drie keer staat het orkest onder leiding van Raymond Honing.

Op veler verzoek wordt de combi-workshop Adem/Houding en Podiumpresentatie van Francien Post en Charlotte Stelder nogmaals gegeven. Maar deze keer is er ook een vervolgworkshop, Adem/Houding en Podiumpresentatie 2, voor degenen die de workshop al eens hebben gedaan. Dit vervolg geeft een verdieping op wat in de eerste workshop is geleerd. Beide workshops zijn op dezelfde dag, dus wie wil, kan ook inschrijven voor beide workshops.

Ook de workshop La Flûte Chantante van Francien Post, fluit en Henriette Feith, zang wordt weer gegeven en wel op 5 april bij Adams Muziekcentrale in Ittervoort tijdens het Flute Festival.

Nieuwe workshops
Flutonicon biedt vijf nieuwe workshops. 

Een workshop Fluit-Piano voor duo’s, gegeven door Francien Post, fluit en Corien van den Berg, piano, voor bestaande duo’s, maar je kunt natuurlijk ook alleen voor de workshop een duo vormen. De workshop wordt gegeven in de vorm van een masterclass, waarbij telkens één duo les krijgt en de anderen luisteren en meelezen in de partituur. Je kunt ook deelnemen als alleen luisteraar.

In de workshop Piccolo onder leiding van Willem Tonnaer leer je techniek en vaardigheden om met dit lastige instrument om te gaan.

In de workshop Alt-Basfluit onder leiding van Robert Pot leer je vooral de klankkleur en de dynamiek van deze lage instrumenten.

Voor jong en oud geeft Flutonicon de workshop Beatboxen op de Fluit onder leiding van Kees van der Heidt. Een bijzonder fenomeen op de fluit, leuk om kennis mee te maken.

Speciaal voor jonge beginnende fluitisten van 12, 13 en 14 jaar wordt de workshop 100 kleine oefeningen om een groot fluitist te worden gegeven door de bekende fluitist Rien de Reede. Docenten kunnen enkele of een groep leerlingen laten deelnemen.

En natuurlijk organiseert Flutonicon in het najaar en voorjaar weer fluitexamens.

Traverso
Ook voor de groep traverso-spelers gaat Flutonicon een stap verder.

Voor de beginners weer de cyclus van vier workshops Kennismaking met de Traverso.

Op dezelfde dag voor de traverso-spelers die de kennismaking al hebben gedaan, de nieuwe cyclus Verder met de Traverso een vervolg op de Kennismaking. Dit alles weer onder leiding van Raymond Honing.

Workshops tijdens de finale van het Benelux Fluitconcours
Tijdens de finale van het Benelux Fluitconcours voor Amateur Solisten op 17 mei 2014 in Cultura te Ede organiseert Flutonicon voor een zeer gereduceerde prijs de workshops Podiumpresentatie van Charlotte Stelder en de workshop Kamate of ‘De musicus wakker schudden’ van Robert Pot.

Informatie en inschrijving
Alle informatie en een beschrijving van de workshops staat op de website, www.flutonicon.nl  
Daar kun je ook voor alle workshops inschrijven.

Volg Flutonicon nu ook op Facebook!

Mededelingen

Fluitkwartet op woensdagochtend in Amsterdam
Twee fluitisten willen beginnen met een fluitkwartet. Daarvoor worden nog twee leden gezocht, een tweede fluitist op C-fluit en een fluitist die ook basfluit kan spelen.
Een keer in de maand les in het Muziekpakhuis Amsterdam van Karen Langendonk te beginnen op woensdag 28 augustus om 12 uur, een andere woensdagochtend in de maand wordt bij iemand thuis gespeeld.
Heb je belangstelling, neem dan contact op met Tineke Dorr, tineke.dorr@planet.nl 

Huismuziek
Het nieuwe programma van Huismuziek biedt ook voor fluitisten weer veel muzikale activiteiten. Alles daarover op www.huismuziek.nl .

Nederlands Fluit Genootschap
Het Nederlands Fluit Genootschap organiseert in samenwerking met het Koninklijk Conservatorium Den Haag op 29 september 2013 een docentendag. Op het programma staan: de zakelijke muziekdocent, kennismakingscursus met het muzieknotatieprogramma Sibelius, doorspelen favoriet repertoire voor fluitorkesten.
Alle informatie en inschrijving op www.nfg-fluit.nl .

Volg Flutonicon nu ook op Facebook!

Alle informatie op www.flutonicon.nl

  kijk voor de activiteiten kalender op onze website >>  

Secretariaat: Paulus Potterhof 18 | 1506 JX Zaandam | T (075)617 06 44 | info@flutonicon.nl | www.flutonicon.nl
Stichting Flutonicon is een ontmoetingspunt voor amateur dwarsfluitisten en traversospelers.
Flutonicon organiseert ontmoetingsdagen, projecten en workshops.

Wilt u uw adres wijzigen? klik hier,  of uitschrijven? klik hier
U kunt deze mail ook online bekijken
Deze mailing is verstuurd met online-mailinglist