Flutonicon

FlutonicoNNieuws 2013-7 (17/11/2013)

17 november 2013

Iedereen zit natuurlijk al weer midden in zijn muzikale activiteiten, maar wellicht kan er nog iets interessants bij. Flutonicon heeft nog wel wat aan te bieden voor ensemblespelers en voor solisten. Wil je alleen lekker spelen, kom dan naar het Fluitorkest en naar het Fluitweekend. Wil je aan je muzikale ontwikkeling werken, kom dan naar een van de workshops.

Workshop Fluit-Piano
De workshop Fluit-Piano vindt al plaats op 23 november, maar als je nog op de valreep wilt meedoen, is dat mogelijk. Een fijn stuk voor fluit en piano eens goed uitwerken met een fluitdocent en een pianodocent, dat vind je niet overal. Maar je kunt ook alleen als luisteraar komen en vanuit die positie oppakken wat je waardevol vindt.

Fluitweekend Fluitorkest en Samenspel
Het Fluitweekend met als thema Fluitorkest en Samenspel is pas in februari, maar voor de organisatie daarvan willen we wel op tijd een volledig orkest bij elkaar hebben. Er zijn al deelnemers, maar dat is nog niet echt een behoorlijk orkest. Was je toch al van plan mee te doen, schrijf je dan vast in. Weet je het nog niet zeker, bedenk dan dat dit weekend je twee dagen van speelplezier oplevert, je veel over samenspel leert en je veel muzikale contacten biedt. Op het programma komt weer een flink aantal werken voor fluitorkest. De muziek wordt je een maand tevoren toegestuurd.

Workshop Alt-Basfluit
In de workshop Alt-Basfluit maak je als lage-fluitspeler kennis met mogelijkheden om je instrument nog meer dynamiek en klankkleur te geven. Een unieke mogelijkheid om specialistisch met je instrument aan het werk te gaan. Er is nog plaats voor je.

Workshop Piccolo
Hij lijkt zo makkelijk die piccolo, maar hij is zo moeilijk. Laat je de weg wijzen in de workshop Piccolo en ervaar hoe je de moeilijkheden van dit instrument kunt aanpakken. Een unieke kans om eens echt speciaal met die piccolo aan het werk te gaan. Er is nog plaats voor je.

Flutonicon Fluitorkest
In januari is er weer een bijeenkomst van het Flutonicon Fluitorkest. Dit hoeft bijna geen aankondiging meer, maar nieuwe deelnemers zijn altijd van harte welkom. Een dag spelen met een paar verrassende stukken voor fluitorkest. Of je heel goed of gewoon lekker een beetje fluit speelt, ieder vindt zijn plek in dit orkest. Je krijgt de muziek een maand tevoren toegestuurd.

Traverso
Speel je traverso, of wil je kennismaken met dit instrument, ook dan kun je bij Flutonicon terecht. In januari gaan we verder met een gevorderden groep en starten we een kennismakingsgroep als er voldoende deelnemers zijn. Wil je aansluiten bij de gevorderden groep of beginnen in de kennismakingsworkshop, schrijf je dan in. Je krijgt vier groepslessen met een maand tussenruimte om te studeren. Als deelnemer aan de workshop kennismaking kun je kosteloos een instrument lenen. De data voor deze nieuwe serie kun je binnenkort op onze website vinden.

Benelux Fluitconcours 2014
In 2014 organiseert Nationaal Fluitconcours een jubileum fluitconcours voor amateur ensembles en amateur solisten. Het Benelux Fluitconcours, dat in 2014 voor de 30e keer plaatsvindt, is inmiddels een begrip in de fluitwereld. Wil je je graag eens meten met andere fluitisten of ensembles, of vind je het een uitdaging om het beste van jezelf te laten horen, schrijf je dan in voor dit concours. De jury geeft je een rapport met waardevolle adviezen voor je ontwikkeling als solist of als ensemble.

Alle informatie en inschrijven: www.fluitconcours.nl

De agenda
23 november 2013: Workshop Fluit-Piano onder leiding van Francien Post, fluit en Corien van den Berg, piano. Elk duo krijgt aanwijzingen vanuit een zelf gekozen stuk voor fluit en piano. Terwijl het ene duo speelt, volgen de anderen de aanwijzingen vanuit de partituur. www.flutonicon.nl/workshops

18 januari 2014: Flutonicon Fluitorkest onder leiding van Raymond Honing met een dag spelen voor elk niveau met verrassende muziek voor fluitorkest. www.flutonicon.nl/fluitorkest

25 januari 2014: Workshop Alt-Basfluit onder leiding van Robert Pot met speciale aandacht voor dynamiek, intonatie en klankkleur. www.flutonicon.nl/workshops

8 februari 2014: Workshop Piccolo onder keiding van Willem Tonnaer met speciale aandacht voor de weerbarstigheden van het instrument. www.flutonicon.nl/workshops

23 en 24 februari 2014: Fluitweekend Fluitorkest en Samenspel onder leiding van Robert Pot met veel verschillende muziek en werken aan klankkleur, intonatie en samenspel. www.flutonicon.nl/fluitorkest

Informatie en inschrijven: www.flutonicon.nl

Flutonicon vind je ook op Facebook!

  kijk voor de activiteiten kalender op onze website >>  

Secretariaat: Paulus Potterhof 18 | 1506 JX Zaandam | T (075)617 06 44 | info@flutonicon.nl | www.flutonicon.nl
Stichting Flutonicon is een ontmoetingspunt voor amateur dwarsfluitisten en traversospelers.
Flutonicon organiseert ontmoetingsdagen, projecten en workshops.

Wilt u uw adres wijzigen? klik hier,  of uitschrijven? klik hier
U kunt deze mail ook online bekijken
Deze mailing is verstuurd met online-mailinglist