Flutonicon

FlutonicoNNieuws 2014-2 (16/02/2014)

16 februari 2014

Flutonicon heeft de komende maanden nog een aantal interessante workshops en activiteiten op het programma staan.

Fluitweekend

Het kan nog net. In het weekend van 22 en 23 februari leidt Robert Pot het Fluitweekend Fluitorkest en Samenspel. Veel spelen, veel gezelligheid, veel ontspanning en inspanning voor wie spelen in een fluitorkest leuk vindt en ook nog wat wil leren en ervaren over samenspel.

Je kunt je nog inschrijven, de muziek is beschikbaar.

 

Beatboxen op de Fluit

Voor het eerst voor fluitisten jong en oud die eens iets anders willen met hun instrument. Kees van der Heijdt leert je hoe je kunt beatboxen op de fluit en wat je daarmee allemaal kunt doen. Vooral voor de jonge fluitist een uitdaging. Docenten kunnen aanmelden met een groep leerlingen. De workshop is korter dan op onze website stond aangekondigd, waarmee de prijs voor de workshop € 22,00 is.

Speciale jongerenkorting: jongeren t/m 25 jaar betalen minder dan de helft van de prijs, dus voor maar € 10,00 heb je een leuke fluitmiddag.

 

La Flûte Chantante

Hoe zou het voelen om zo vrij te fluiten, dat het voelt alsof je zingt. Dat kun je ervaren in deze workshop van Francien Post, fluit en Henriette Feith, zang.

De workshop wordt gegeven op 5 april tijdens het Adams Flutefestival in Ittervoort. Op diezelfde dag vindt de finale van het Benelux Fluitconcours voor Ensembles plaats en zijn er veel andere fluitworkshops, masterclasses en concerten.

De speciale festivalprijs is € 10,00. Je kunt je opgeven via Flutonicon, maar ook rechtstreeks bij het Flutefestival, www.adams-music.com/fc/flutefestival/nl/ . Als er op de dag zelf nog plaats is, kun je nog meedoen.

 

Fluitexamens

In dit voorjaar zijn er twee deelnemers die een D-examen afleggen. Dit examen heeft een openbaar deel. De voordrachtstukken worden gespeeld met publiek. Wil je eens weten wat je moet kunnen voor een D-examen, kom dan luisteren.

De eerste examendag is op 7 juni in Cultuurcentrum GO te Leerdam. Het D-examen is ’s middags.

De tweede examendag is op 21 juni in Kunstgebouw Leusden. Het D-examen is ’s ochtends.

De examens voor de A, B en C deelnemers zijn ook op die dagen.

Opgeven voor de examens kan tot 1 maart.

Het openbare deel van de D-examens is gratis toegankelijk. De tijden worden op de website van Flutonicon bekend gemaakt.

 

Traverso
De nieuwe cyclus voor de traversospelers is van start gegaan.
Wil je deelnemen aan de nieuwe cyclus Kennismaking met de Traverso of aansluiten bij de cyclus voor gevorderden, meld je dan aan.

 

Ideeën?

Flutonicon organiseert workshops en activiteiten voor amateurfluitisten in Nederland, België en de grensstreek van Duitsland. Maar wat wil die fluitist?

Heb je ideeën voor workshops, geef die dan aan ons door. Wat mogelijk is, realiseert Flutonicon.

 

En dan nog dit!

Abbie de Quant presenteert Waterspiegel, Poëtisch programma rondom werken van Sigalit Landau 

Fluitiste Abbie de Quant presenteert haar nieuwe voorstelling Waterspiegel , een poëtisch en visueel muziekprogramma rondom videowerken van de Israëlische kunstenares Sigalit Landau. Vanaf zondag 9 maart geeft zij samen met klarinettist David Kweksilber, accordeoniste Marieke Grotenhuis en zangeres Kristina Fuchs een drietal voorstellingen in Amsterdam, ’s-Hertogenbosch en Eindhoven. Komend seizoen volgen er meer optredens. De bekende Nederlandse componist Guus Janssen schreef nieuwe werken voor Waterspiegel . Huub Oosterhuis en Marleen Stolz dragen - vooraf opgenomen - poëzie voor van de vermaarde Israëlische dichter Mordechai Geldman.

Waterspiegel

Abbie de Quant - fluit, David Kweksilber - klarinet, Marieke Grotenhuis - accordeon, Kristina Fuchs - zang. Videowerken van Sigalit Landau. Huub Oosterhuis en Marleen Stolz dragen poëzie voor van Mordechai Geldman. 

Zo 9 maart 16.00 uur, Amsterdam, De Nieuwe Liefde

Zo 16 maart 20.00 uur, ‘s-Hertogenbosch, De Toonzaal*

Zo 30 maart 14.00 uur, Eindhoven, Van Abbe Museum 

*’s Middags organiseert De Toonzaal in het Stedelijk Museum in ’s-Hertogenbosch een gratis toegankelijk teaserconcert, waarin een verkorte versie van Waterspiegel wordt gespeeld. 

Kaartverkoop en informatie: www.abbiedequant.nl

 

Agenda:

22 en 23 februari 2014: Fluitweekend Fluitorkest en Samenspel o.l.v. Robert Pot

22 maart 2014: workshop Beatboxen op de Fluit o.l.v. Kees van der Heijdt

5 april 2014: workshop La Flûte Chantante o.l.v. Francien Post, fluit, Henriette Feith, zang

15 februari, 22 maart, 13 april, 18 mei 2014: Verder met de Traverso o.l.v. Raymond Honing

 

 

 

 

  kijk voor de activiteiten kalender op onze website >>  

Secretariaat: Paulus Potterhof 18 | 1506 JX Zaandam | T (075)617 06 44 | info@flutonicon.nl | www.flutonicon.nl
Stichting Flutonicon is een ontmoetingspunt voor amateur dwarsfluitisten en traversospelers.
Flutonicon organiseert ontmoetingsdagen, projecten en workshops.

Wilt u uw adres wijzigen? klik hier,  of uitschrijven? klik hier
U kunt deze mail ook online bekijken
Deze mailing is verstuurd met online-mailinglist