Flutonicon

FlutonicoNNieuws 2014-5 (03/11/2014)

Een nieuw uiterlijk

De website van Flutonicon heeft een geheel nieuw uiterlijk gekregen en daarmee ook deze Nieuwsbrief. Bezoek onze website en kijk wat er allemaal voor je te beleven valt aan fluit en traverso activiteiten.


Flutonicon Fluitdagen

Niet meer elke maand een Flutonicon activiteit, maar in 2015 alles bij elkaar in één weekend.

Op 21 en 22 februari 2015 staat GO in Leerdam vol van de fluitactiviteiten. Je kunt kiezen voor één of meer workshops of voor deelname aan het weekend Fluitorkest en Samenspel.

 

Elk jaar in het derde weekend van februari vormt zich een fluitorkest voor spelers van gemiddeld tot gevorderd niveau, dat onder leiding van Robert Pot veel speelt en vooral werkt aan samenspel en klankkleur. In 2015 zonder overnachting, zodat wie tussendoor naar huis wil, dat kan doen, waarmee je de kosten laag kunt houden. Wie wil overnachten kan dat in een plaatselijk hotel. Op zaterdagavond is er de mogelijkheid om te spelen in fluitduo, -trio, -kwartet, of –kwintet. Er zijn maaltijden tegen een kleine vergoeding.

 

Rond dit fluitorkest zijn er op zaterdag en zondag allerlei workshops en is er het inloopfluitorkest voor beginners en voor minder gevorderden onder leiding van Gemma Gielen. Voor wie lekker wil spelen zonder al te moeilijke muziek.

 

Zaterdag

Peter Verhoyen, eerste piccolospeler in de Koninklijke Vlaamse Philharmonie, geeft een workshop Piccolo.

Wieke Karsten, hoofdvakdocent dwarsfluit aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, leert ons om te gaan met Podiumspanning in de workshop Omgaan met Podiumspanning.

Voor de jongeren en ouderen die wat avontuur willen, geeft Kees van der Heijdt de workshop Beatboxen op de Fluit.

 

Zondag

Francien Post verzorgt de workshop Fluit-Piano voor fluitisten die samen met een pianist willen werken aan een stuk voor fluit en piano.

Voor fluitensembles of ensembles met een combinatie van fluit en andere instrumenten geeft Egbert Jan Louwerse de workshop Ensemble. Je maakt zelf de muziekkeuze.

 

Traverso

Raymond Honing verzorgt op zaterdag de workshop Traverso Samenspel voor iedereen die traverso speelt.

En op zondag werkt hij met de vaste Traversogroep, waarbij je kunt aansluiten om kennis te maken met het spelen op een traverso.

 

Zondag in de namiddag is er een openbare presentatie van deelnemers aan de verschillende activiteiten en van het fluitorkest.

 

Meer informatie en inschrijven: www.flutonicon.nl

lees meer


Flutonicon en Fluitconcours gaan samen verder

Al lang is er een nauwe band tussen Stichting Flutonicon en Stichting Nationaal Fluitconcours, de organisator van het Benelux Fluitconcours voor Solisten en Ensembles en het Dutch International Flute Competition for Students. Beide stichtingen gaan nu verder onder één bestuur en koppelen in de toekomst hun activiteiten.


Samenwerkende fluitorganisaties

De samenwerking tussen Flutonicon, Fluitconcours, Nederlands Fluit Genootschap en Neflac wordt groter. Er komen gezamenlijke fluitdagen en een website die als start dient om de verschillende organisaties gemakkelijk te kunnen vinden.


Nieuwe concertserie van Raymond Honing

Onder de naam Operation Kriss Kross, Dare to Jump, speelt Raymond Honing, traverso, fluit, altfluit en basfluit, drie concerten in de Engelse Kerk Begijnhof in Amsterdam samen met soulmates in music. Drie verrassende concerten met drie verschillende thema’s, allerlei muziekstijlen en allerlei muzikanten op de zaterdagen 8 november 2014 en 7 februari en 30 mei 2015.

Prijs: € 15,00 per concert of € 40,00 voor een abonnement voor alle drie de concerten.

Wie staat ingeschreven als Vriend van Flutonicon betaalt voor het abonnement € 35,00.

Kaarten: raymond@raymondhoning.com


Secretariaat: Paulus Potterhof 18 | 1506 JX Zaandam | T (075)617 06 44 | info@flutonicon.nl | www.flutonicon.nl
Stichting Flutonicon is een ontmoetingspunt voor amateur dwarsfluitisten en traversospelers.
Is deze nieuwsbrief slecht leesbaar? Bekijk de online versie
Klik hier om af te melden voor deze nieuwsbrief
Verstuurd met online-mailinglist