Flutonicon

Nieuwe composities

Vijf werken voor fluit en piano gecomponeerd in 2008 in opdracht van Flutonicon ter gelegenheid van het 25 jarig jubileum van het Nationaal Fluitconcours.

Aanvankelijk als zelfstandige organisatie en later onder auspiciën van Flutonicon wordt jaarlijks het Nationaal Fluitconcours, inmiddels omgedoopt tot Benelux Fluitconcours, georganiseerd. In 2008 vond het 25e Fluitconcours plaats. Als cadeau voor dit jubileum liet Flutonicon vijf nieuwe composities maken in de vijf speelcategorieën van de solisten.

De composities zijn te koop bij Flutonicon.
Stuur een bericht met je gegevens en de titel van de compositie(s) via deze website naar het secretariaat en je ontvangt de gevraagde compositie(s) per post.

Inzien van de composities is mogelijk bij het secretariaat van Flutonicon.

De totstandkoming van de composities is mede te danken aan de financiële steun van:
Compamfonds van Kunstfactor Muziek
K.F.Hein Fonds
SNS Reaalfonds
VSB Fonds

De composities:

Ararat, Fanny de Ruiter
De berg Ararat heeft een meer dan eeuwenlange geschiedenis vol bewogen verhalen van de volkeren die om en op hem leefden en de berg bezongen. Als je zoiets prachtigs ziet, word je van binnen bewogen. En wat voor betekenis wij mensen ook geven aan dit beeld, de berg blijft wat hij altijd al is geweest, lang voor onze tijd. Oneindig en onbeweeglijk.
Prijs: € 8,00

Flutonicon Tango, Pip van Steen
De piano is in deze tango de stoere danser. De fluit de elegante danseres. Na de presentatie van de danser komt de danseres met een sierlijke buiging op het toneel, waarna ze samen verder gaan. Ieder op hun eigen manier, maar toch past het bij elkaar. Alles lijkt perfect, tot de danser in maat 20 uit de bocht vliegt en het zoeken wordt om weer in de pas met elkaar te komen.
Prijs: € 10,00

Alive en Kicking, Pip van Steen
Dit stuk voor de oudere jongere wil de toehoorder confronteren met echte rockmuziek voor fluit en piano. Met gestamp en geklap wordt een drumstel nagebootst. Het fluitthema moet vrij als een improvisatie klinken.
Prijs: € 12,00

Unchain, Caroline Ansink
Unchain is een soort bevrijdingsfeest. De bevrijding van een volk of de innerlijke bevrijding van een jong mens, of de bevrijding van een fluitist, die na weken studeren ineens merkt dat het gáát dat loopje, dat er maar niet in wilde of de bevrijding van een vogel, die gered was uit een olievlek. Hoe ongelofelijk prachtig waren dat zelfvertrouwen en die vanzelfsprekendheid, waarmee hij als een stipje aan de horizon verdween.
Prijs: € 12,00

Defrost, Caroline Ansink
Wat is feestelijk, wat is het Fluitconcours, wat is een jubileum. Een jubileum begint vaak plechtig, maar bij de koffiepauze begint de stemming er al in te komen. Zo ontdooit de dag. In muziek is het mogelijk verschillende lagen te gelijkertijd te doen klinken. In Defrost zijn het er vijf: de laag van het Jubileum, de laag van Een Dag Jureren, de laag van het Culinaire Proces waarbij de Brownbeweging van de moleculen toeneemt, het Symbolisch-Abstracte Muzikale Ontdooiproces van plechtig tot wervelend en het Ontdooien van de Stemming op een feest.
Prijs € 12,00


 

Flutonicon

stopt

m.i.v. 1 juli 2024

alle activiteiten

en wordt

ontbonden.